keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Neuvola

Rv 8+5: Olo on heikko, väsynyt ja onnellinen. Kohtua vihloi aamulla muutaman kerran. Tänään on isänpäivä ja käytiin kakkukahveilla meidän molempien perheiden luona. Kaikki läheiset ovat innoissaan kihloista meidän puolesta ja sovittiin että pidetään kihjalaiset kahden viikon päästä sunnuntaina. Mun isosisko ja äiti itkivät tästä kosinta uutisesta. Yllätyin kyllä oman perheeni reaktiosta todella positiivisesti. Rakastan mun perhettä niin paljon!
 
1 vuotispäivä 9.5.2014 @ Mallorca, Alcudia

Rv 8+6: Tunteet ovat todella herkässä ja aamulla töissä mua pyörrytti tosi pahasti mutta helpotti heti kahvitauolla kun join ja söin hedelmiä. Tämä johtui siksi kun menin vähän nälkäisenä nukkumaan. Söin iltapalaksi ison nuudeli annoksen, mutta en jaksanut väsymyksen takia laittaa enempää ruokaa..

Rv 9+0: Ensimmäinen neuvola käynti, ihanaa! Mainitsen tähän väliin nopeasti, että rinnat ovat nyt kauttaaltaan todella kipeät ja herkät. Meillä oli neuvolaan kahden tunnin aika aamulla heti klo 8:15 ja aluksi mitattiin molempien hemoglobiinit ja Matiaksen kohdalla sanottiin että sen takia että sillä tarkistetaan Matiaksen isyys? :D Sen jälkeen mut punnittiin ja se kysyi meidän pituuksia. Neuvola täti ei mitannut itse, vaikka seinämitta oli puolen metrin päässä, eikä kumpikaan tarkkaan tiedä omaa pituuttaan. Multakin on mittailtu niin erilaisia lukemia mm. skolioosin takia. Sitten mentiin huoneeseen, mukava täti onnitteli meitä ja kertoi että tällä käynnillä keskitytään vain meihin kahteen ja muina kertoina keskitytään vain siihen olennaiseen; meidän vauvaan. Meiltä kyseltiin meidän perustiedot ja yhteistiedot. Puhuttiin myös lääkkeistä, terveydentilasta ja siihen liittyvästä historiasta sekä sukurasitteista ja suvussa esiintyvistä taudeista. Perus juttuja siis! Lisäksi täytettiin omat pisteytys lomakkeet päihteiden käytöstä. Tai siis ''käytöstä'' huom. :) Meidän molempien verenpaineet mitattiin ja saatiin ilmaiset influenssa rokotteet. Saadaan myös ilmaiset hampilääkäri tarkastuskäynnit. Puhuttiin raskausajan ruokavaliosta, etenkin niistä vältettävistä asioista sekä listeriasta ja toxoplasmasta. Toxoplasma infektion voin saada esim meidän Retu pupun ulosteesta!! Tästä edes Matias siivoaa pupun häkin. Saatiin neuvolakorttia ja vauvan odotus kirjaa myöten todella paljon papereita ja kaavakkeita kotiin luettavaksi/täytettäväksi. Sain lähetteen labraan veri ja virtsakokeisiin. Sukupuolitauti testejä ja sikiöseulontaa varten. Raskaana olevat saavat halutessaan tehdä kromosomi- ja rakennepoikkeavuuksien seulonnan jossa katsotaan mm. riski downin syndroomasta. Tulos ei ole kuitenkaan 100% luotettava eikä kaikkia sairauksia/poikkeuksia voida edes todeta raskauden aikana. Kuulin myös että synnytän Hämeenlinnassa. Mitä? Niin kaukana? Olen aina halunnut synnyttää Hyvinkäällä, mutta nyt mielipide muuttui. Kuulutaan siis tälläiseen paikkaan kun: Kanta-Hämeen keskussairaala Hämeenlinnan yksikkö, Äitiyspoliklinikka. Varaan sinne huomenna ajan ultraan raskausviikolle 12+0 tai toisena vaihtoehtona 12+1. Neuvolan täti kertoi mulle, että jos esim synnyttäisin Hyvinkäällä ja äidin ja lapsen tarvitsisi päästä teholle, niin minä menisin Helsingin suuntaan ja vauva menisi Tamperen suuntaan. Mutta esim Hämeenlinnassa me mentäisiin molemmat Tampereelle. 

Eli, Hämeenlinna täältä tullaan kesäkuussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti