sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Masukuvat pt.2

Nyt on aika esitellä vähän kasvanutta vauvamahaani! Aiemmat kuvat näet täältä. Masu on vielä todella pieni, mutta pieni oli myös lähtötilanne. Noita alla olevia kuvia vertailemalla eron huomaa ''selkeästi'' :) Masu ei ole vielä huomattava, varsinkaan vaatteet päällä. Tollain paljaaltaan kehityksen huomaa, ainakin kuvia vertailemalla. Kuvat on otettu aamupainosta, ennen aamupalaa. En ole huomannut vauvamahaani ennen näitä kuvia ja annoin nyt vihdoin periksi ja myönnän että vatsani pömpöttää vauvan takia, eikä vain hyvän ruokahalun ansiosta.. :) Tästälähtien näitä masun päivittely kuvia tulee olemaan jatkossa tiheämmin kun jonkinlainen masu siellä on jo erotettavissa ja masun kasvu senkun kiihtyy kiihtymistään!




10 kommenttia:

  1. Ihanan pieni vatsa vielä vaikka viikkoja onkin jo melko paljon! :) Jospa se kohta ottais kunnon kasvuspurtin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Joo eiköhän tuo kohta tuosta ala paisumaan ja sitten PAM yhtäkkiä se onkin kohta jo hervottoman iso ! :D :)

      Poista
  2. Mielenkiinnolla jään seurailemaan, oon pari viikkoa jäljessä sua raskausviikoissa, mut melko samoissa mennään =) Siks erityisen mielenkiintoista seurailla sun blogia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih ihanaa! <3 Onneksi olkoon tulevasta kesävauvasta ja kiva kun tulit seurailemaan! :)

      Poista
  3. Onpas kiva blogi! Taidan jäädä lueskelemaan, vaikka itselläni tuo lastenhankinta ei olekaan vielä ajankohtaista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa! :) Kiva kuulla että blogia seuraa muutkin kuin muut äidit tai äidiksi yrittävät :)

      Poista
  4. Heippa! Löysin blogisi kun etsiskelin raskausblogeja, sillä aihe on ajankohtainen myös itselleni. Sulla on ihanan oloinen blogi, selasin kerralla läpi kaikki kirjoitukset :) Ja onnea tulevasta kesävauvasta <3 Meillä laskettuaika on 7.7. että hieman jäljessä tullaan.. :) Huomasin sun kirjoittaneen verenpainetaudista ja kotiseurannasta ym..? Millaisia arvoja sulla on ollut? Mulla on aina ollut korkeahko verenpaine mutta ei tarvetta lääkitykselle ja jotenkin tosi paljon stressaan siitä nyt raskauden aikana...miten vaikuttaa rasjauden kulkuun, pienen kasvuun ym.. -Henna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, kiitoksia ja tervetuloa! :) Onnea raskaudestasi <3 Onko sulla todettu verenpainetauti? Vai ne ovat ''vain'' korkeat? Jos lääkäri on sanonut ettei ole tarvetta lääkitykselle niin ei ole syytä huoleen. Sun kannattaa nyt seurata niitä paineita ihan viikottain jos on mahdollista. Arvot ei saa ylittää 85/140. Ja jos ylittää niin heti yhteys lääkäriin ja ne on saatava alas tavalla tai toisella. Ja mahdollinen lääkitys täytyy vaihtaa jos ne eivät tehoa/arvot laske. Korkea verenpaine voi joutua pienokaiselle kohtaloksi.. Kehitykseen se ei mun tietojeni mukaan vaikuta. Mutta korkeat paineet voivat vaikuttaa istukkaan sillä pahimmalla mahdollisella tavalla jolloin mitään ei ole tehtävissä. Olen kuullut yhden tälläisen tapauksen. Mutta en usko että meillä, sulla ja mulla olisi mitään syytä huoleen. Tärkeintä on nyt huolehtia itsestäsi, seurailet niitä paineita ja soitat neuvolaan ja neuvolalääkäri kirjoittaa sulle reseptin jos tarve vaatii. Raskaus kohottaa verenpaineita ja laittaa kropan muutenkin rasitukselle, koita olla stressaamatta/jännittämättä ja nauti raskaudestasi! <3 :) Älä turhaan pelkää.

      Poista
    2. Kiitoksia <3 Mulla ei siis ole todettu verenpainetautia, isälläni on ja sieltä perintönä korkeahkot paineet myös minulla.. Niitä on tosiaan vuosia seurailtu säännöllisen epäsäännöllisesti, etteivät pääse pompsahtamaan yllättäen.. Ekalla neuvola kerralla paineet olivat 144/92 ja tähän ei neuvolantäti erityisemmin reagoinut, kehoitti seurailemaan kotona jos mahdollista ja sanoi konsultoivansa lääkärin mielipidettä.. Itse en ole kuullut mikä lääkärin mielipide on ollut, mutta tässä tosiaan minun verenpaine "seuranta" näin neuvolan toimesta... :/ Mieheni osti sitten meille kunnollisen verenpainemittarin, jolla olen nyt lähes päivittäin mitannut paineet ja ne jäävät sinne muistiin.. nämä vien sitten seuraavalla neuvolakäynnillä kolmen viikon päästä mukanani.. Jotenkin vaan huolettaa sen puolesta että miksei heitä "kiinnosta" yhtään enempää se että paineet ovat korkeahkot...siksi ettei sen ole niin väliä vai siksi ettei heillä riitä aika keskittyä siihen... Ollaan mietitty jos mentäisiin käymään yksityisellä asiantuntijalla kysymässä sieltä mielipidettä asiaan...

      Poista
    3. Hyvä että teillä on mittari kotona! Ja tosi hyvä että itse huolehdit kun neuvola taas näyttää olevan aika välinpitämätön.. :o Ne arvot kannattaa kirjata paperille ylös päivämäärien kanssa ja JOS paineet ovat kotona usein/päivittäin yli tuon 85/140 (huom alapaine on tärkeämpi, normisti se raja on 90 mutta raskaana sitä ei saa päästää pitkäksi aikaa yli sen 85) niin voisit jo mun mielestä soittaa neuvolaan ja kerrot tilanteen, että arvot ovat koholla päivittäin/viikottain ja sanot että haluat aloittaa verenpainelääkityksen raskauden ajaksi. Jos siis paineet ovat yli rajan. Sä voit ihan vaatia sitä ja kertoa miten asia sua huolettaa, jos olette jopa miettinyt hakea apua ja neuvoa jo muualtakin kuin neuvolasta, niin neuvolassa niiden pitäisi kyllä jo toimia ja puuttua tohon verenpaine asiaan! Kannattaa ensin jutella neuvolan ja neuvolalääkärin kanssa. Meille kerrottiin neuvolassa että usein on myös niin että isät ovat jännittäneet raskautta niin paljon että isukit ovat aloittaneet verenpaine lääkityksen vaikkei mitään verenpainetautia ois todettukkaan, joten jos kynnys lääkitykseen on noin matala, niin kannattaa kyllä sanoa neuvolassa heti korkeista verenpaineista jos niitä on. Oikea lääkitys raskauden aikana ei voi ainakaan olla pahaksi. :) Mullekkin sanottiin että soitat vaan neuvolaan kun arvot nousee niin kirjoitetaan sulle e-resepti.

      Poista