tiistai 2. helmikuuta 2016

Yks kaks kol, kaks kaks kol

Pate nukahti päiväunille ja tiskit pitäisi laittaa, mutta blogin päivittely houkutteli vielä enemmän ja nyt jännään ehdinkö kirjoittamaan tämän teille ennen pikku prinssin heräämistä. On jo helmikuu ja poika täyttää tässä kuussa 9 kuukautta. Pate oppi 7kk ja 1 viikon ikäisenä seisomaan tukea vasten ja siitä tasan kuukauden päästä Pate alko ottamaan ensiaskeleita käsistä pitäen. Nyt täällä ollaan taluteltu poikaa pitkin asuntoa - tai oikeastaan juoksutettu, koska meno on sen verran vauhdikasta.


Jalat kantaa todella hyvin, jo ihan alusta asti kun oppi seisomaan ja seisoisi siinä niin kauan kuin aikuinen vain jaksaisi pidellä ja tukea. Jalat käy kokoajan. Jopa sylissä koittaa lähteä kävelemään mahaa ja rintakehää pitkin ylöspäin. Masulleen laittaessa välillä kipittelee nopeasti jaloillaan ja pistää vastaan - ''ei, minä haluan kävellä!''

 
Pate liikkuu työntäen itseään taaksepäin ja on mennyt jo kuukauden ajan kokoajan konttausasentoon, mutta ei ole vielä lähtenyt liikenteeseen. Pate ei liiku eteenpäin muutenkuin kävellen käsistä pitäen. Poitsun isoäiti osti ennakkoon 1v syntymäpäivälahjaksi Brio kävelyvaunun joka saadaan sunnuntaina meille käyttöön ja sillä voi sitten harjoitella lisää tasapainottelua ja kävelemistä. Ihan siksi koska Pate nauttii seistä, hän alkaa aina hymyilemään ja riemuitsemaan ääneen kun pääsee pystyasentoon ja siitä sitten tallustelemaan eteenpäin. Vaunuja ei ostettu siksi, että poika oppisi mahdollisimman nopeasti kävelemään, vaan siksi jos niistä irtoisi vastaavaa iloa ja apua pystyssä olemiseen!


Kävelytuoli on helpottanut mun oloa kun ollaan kahdestaan kotona. Kuulen kokoajan missä poika menee ja Pate pääsee itse kävellen/potkien erihuoneisiin ja aina äidin luo kun itse tahtoo. Isona miinuksena täytyy sanoa että kokoajan täytyy varjella ja varoa omia jalkoja, sattuu meinaan pikkasen kun vauva tulee kovaa ryminällä päin akillesjänteitä! Nyt vauva heräsi ja tähän on hyvä lopettaa ja aika mennä laittamaan pojan lounas valmiiksi. Paljon jäi vielä asioita kertomatta, mutta TÄÄLTÄ voitte seurailla meidän perheen arkea ja tuoreimpia uutisia, hihih..! Ihanaa viikonalkua kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti