sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Viikonloput menevät liian nopeasti


Jälleen on maanantai ja takana on ihana viikonloppu perheen kanssa. Taas me ollaan pojan kanssa kahdestaan, mikä on kyllä ihanaa, mutta kolmistaan on aina mukavampi. Vauva päätti ekan kerran ikinä että tämä viikko aloitetaan heräämällä ennen kello kuutta. Hetken koitin puoli kuolleena nukuttaa Patea uudestaan uneen, oltiinhan me edellisyönä nukuttu yli 2 tuntia pidempään. 

Vastalauseeksi Pate itki ja puhki vihaisena, että minulla on tylsää, minä haluan nousta sängystä.

Olohuoneessa vauva valitti lisää, mutta oli heti tyytyväinen kun näki pupun ja ryömi herättämään Retu kanin. Sillä aikaa kun veljekset olivat olkkarissa niin ehdin valmistaa meille molemmille aamupuurot. Vauvalle vauvapuuroa ja äidille kaurapuuroa mustikoiden kera.

Olo on tosi väsynyt ja nälkäinen, ihankuin Patenkin maha olisi murissut nälästä. Vein pojan syöttötuoliin aamupalalle, eilen illalla kun iltapuuro onnistui syöttötuolissa harvinaisen onnistuneesti. Saatin puolet syötyä kunnes Pate alkoi itkeä ja oli muutenkin koko ruokailun ajan kuikuillut selän taakse ja heilunut puolelta toiselle, yritä nyt siinä sitten sihtaa lusikka sotkematta suuhun. Puuroa tippuili sinne tänne vaikka kuinka yritin laulella ja kiinnittää pojan huomion itseeni.

Koko viime viikko meni taistellen ruokien kanssa ja syöttötuolissa syöminen on ollut ongelma alusta alkaen.  r  vcbrcc  bc   bv. Tähän väliin otin itkevän lapsen syliin ja Pate auttoi äitiä kirjoittamaan blogia.

Kello on nyt 8:51 ja poika nukahti nopeasti parvekkeelle. Voikun äitikin pääsisi nukkumaan. Päivän rytmi on nyt ihan sekaisin, yleensä aamupala on kello 9 ja ekat päiväunet joskus vasta jopa puolenpäivän jälkeen. Muutenkin ollaan menty nyt pitkän ajan kaksilla päiväunilla. Nukkuuko poika tänään kolmet päiväunet? Syödäänkö me tänään 6 ateriaa?

Ajattelin että koitetaan jatkaa Paten aamupala loppuun sitterissä, niimpä nostin poikaa pois syöttötuolista ja tuoli nousi vähän mukana, Paten jalkoihin sattui ja siitä tuli itku. Syöttötuolissa puuroa ei syöty yhtään lisää vaan yritti kammeta kokoajan enemmän istuma-asentoon ja huusi ruoka suussa, siinä itkettiin molemmat vuoronperään vaikka pikkuinen alkoi heti hymyillä kun aloin laulamaan pienen pientä veturia. Aika pian otin vauvan syliin, halailin ja hellin. Sanoin että jos et halua syödä enempää niin syödään myöhemmin lisää.


Toivon todella että Paten oudon kiukkuisuuden ja huonon ruokahalun syynä olisivat hampaat. Ne perhanan hampaat! Pate on kiukkuisempi aina iltaa kohden ja välillä on ollut ongelmia syömisen kanssa, välillä vähän vähemmän ja välillä paljonkin. En halua antaa särkylääkettä kun ei ole varmaa tietoa että johtuuko kärttyisyys hampaista. Mutta jo olisi aikakin, Patella ei ole tullut hampaita aikalailla tasan 5 kuukauteen. Viiteen kuukauteen! Ja Patella on hampaita. Patelle puhkesi 2 alahammasta 4 kuukauden iässä ja sen jälkeen ei mitään - ei yhtään mitään. Ja poika on nyt 9kk vanha. 

Kuumetta eikä flunssaa ole eikä aristele korvia tai mitään muutakaan. Vatsakin toimii eikä ole kovalla. Jospa tämä johtuisi hampaista tai sitten olisi jokin ohimenevä välikausi. 

Pate on alkanut myös olemaan välillä sellainen että alkaa itkeä lohduttomana kun kävelee hänen luotaan pois ja sitten itkien ryömii äitiä/isiä kohti. Voi ei se on niin reppanan näköistä eikä siinä sitten muuta kuin poika kulta heti syliin.

Pahin on kyllä silloin kun Matias tulee töistä kotiin, tulee meidän luo, moikkaa Patea ja siitä poika vasta riemastuukin! Mutta kun Matias palaa eteiseen riisumaan takin tai menee vessaan pesemään kädet jotta voisi ottaa poikansa syliin, niin heti kun Matias lähtee pojan luota, vaikka vaan pari metriä, niin Pate alkaa itkeä kovaan ääneen eikä halua että isi lähtee uudestaan pois. Voi ei ! Eikä silloin kiinnosta äiti enään ollenkaan vaan koko huomio on isissä. Siksi ollaan nyt tehty niin ettei Matias näyttäydy ennenkuin on riisunut ulkovaatteet ja pessyt kädet töistä tullessaan.

Joskus tulee jopa itku siitä kun Pate katselee isiä suihkussa ja kun Matias laittaa suihkukaapin oven kiinni niin Patella tulee itku, mihin isi katosi? On se ihana kyllä ihan isin poika. <3

Niin ja siis tosiaan, Pate oppi toissa viikolla ryömimään. Osaa nyt ryömiä huoneesta toiseen ja lelujen luokse. Tää äiti taitaa nyt hakea keittiöstä jotakin hedelmää ja ladata akkuja telkkaria katsellessa ennenkuin poika herää uniltaan. Jospa tää tästä, eikä montaa tuntia enään niin Matias tulee töistä kotiin. Hyvää viikon alkua kaikille lukijoille. :)

7 kommenttia:

  1. Kuulostaa sellaiselta: "mikään ei ole hyvin" päivältä :D ihana kuulla että muillakin on tuollaisia. Täällä ei oo vielä liikkeelle lähdetty kuin pyörimällä ja sekös meinaa välillä poikaa kiukuttaa!! :)
    Meillä oli myös aluksi hankalaa syöttötuolissa syöttäminen ja kärsimätön äiti nosti pojan aina sitteriin kun siinä se onnistu paremmin. Sitten vain päätin että pakkohan sen on oppia syömään syöttötuolissa ja laitoin sitterin yläkaappiin (muuten ei siinä viihtynyt) ja niin se vain sitten alkoi lopulta ruokailut sujumaan omassa tuolissa. Vähän lapselle leipä palasta käteen niin mielenkiinto säilyy :D täällä siis ikää pojalla on 10kk, mutta on keskonen, niin kehitys menee 8kk paikkeilla :)
    ps. Tää on kiva blogi, mutta aina ei keksi kommentoitavaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, näitä itkuisia ja väsyneitä päiviä löytyy kyllä! Vauva-arki ei ole aina mitään kevyttä ja sulavaa. :D Onneksi hampaita on nyt puhjennut ja syöminen sujuu paremmin ja pelkästään syöttötuolissa, jes! Kuulostaa tutulta. Meillä syöttötuoli oli pitkään vaan keittiössä käyttämättömänä. Mä en jaksanut enään sitä sitteri rumbaa ja vielä näin ison vauvan kanssa jo.. :)

      Nomuthei ihana kun kommentoit, mulle saa höpötellä kaikenlaista, se piristää aina ! :)

      Saanko kysyä syytä poikasi keskoisuuteen? Ihan uteliaisuutena näin keskosen äitinä itsekkin kun olen ja on mukava vaihtaa kuulumisia lukijoiden kanssa. Onko poitsu lähtenyt nyt vielä liikkeelle? :)

      Poista
    2. Mulla oli erittäin aggressiivinen raskausmyrkytys ja lisäksimulla on sellanen harvinainen aineenvaihdunta sairaus, jotka sitten hankaloitti raskautta ja vauva jouduttiin leikkaamaan ennenaikaisesti.
      Täällä ryömitään nyt hullua vauhtia ja muutama konttaus askelki otettu :D

      Poista
  2. kovasti tsemppiä ja jaksamista sinne ♥

    täällä meni myös monta kuukautta välissä hampaiden tulon kanssa, mut sit yhtäkkiä puhkesikin monta hammasta kerralla, ja sen jälkeen nukkuminenkin parantunut. ja senkin jälkeen kun oppii vähän itsekseen liikkumaan/ryömimään/konttaamaan niin sekin väsyttää päivän aikana pikkusta sen verran että öisin nukutti paremmin. ainakin täällä nukkuminen parani silloin. toivottavasti sielläkin pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon! <3

      Se on jännä miten siinä voi mennä niin monta kuukautta aikaa hampaiden tulon välissä, mutta nyt niitä on tullut kolme kappaletta lisää lyhyen ajan sisällä. :) Vihdoin!

      Minkäs ikäinen muksu sulla on ? :)

      Musta tuntuu että Paten unet parantuu tosi hyviks sitten vasta kun imetys loppuu kokonaan. Se on sellainen tissiposki että huh huh..! :-)

      Poista
  3. Moi!

    olen lukenut blogiasi satunnaisesti, sillä meillä on melko samanikäiset pojat.

    Myös meillä hampaat on kiukuttaneet aika ajoin ja etenkin öisin. Kerran leikkasin jääkaappikylmästä kurkusta n. 5cm palan ja puolitin sen niin poika oikein hymyssä suin hihkuen järsi kahdella alahampaallaan siemenet ja samalla varmasti helpotti ikenien vaivaa. Myös appelsiinin hedelmäliha, jäiset pensasmustikat ja puutarhavadelmat on olleet hittejä kiukkuaikoina :)

    Kyllä hampaiden puhkeaminen lisää vanhempien luovuutta monessa asiassa...ja onneksi on se särkylääke kun mikään muu ei auta.

    Tsemppiä!

    t. 8,5kk pojan äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3

      Noi kuulostaa kyllä toimivilta jutuilta ja tosi hyvä että on auttanut teillä!

      Mä tuppaan aina ekana antamaan lääkettä jos on hirveä kuolavana ja itkua. Ja lääkkeen jälkeen menee joku 15 min niin Pate on aivan täysin erilainen ja aurinkoinen. Pate tykkää myös jyrsiä pehmoleluja kun on kipuja..

      Tulee niin paha mieli itsellekkin kun näkee että vauva kärsii hampaista!

      Ennen näitä hammas-show juttuja mulla oli tosi korkea kynnys antaa vauvalle kipulääkettä mutta nyt mielipide ja käsitys on aivan eri kun on nähnyt miten paljon se helpottaa pikkuisen ja myös meidän vanhempienkin oloa!! :-)

      Poista