tiistai 10. marraskuuta 2015

Ensimmäinen isänpäivä

Sunnuntaina vietettiin Matiaksen ensimmäistä isänpäivää. Meillä oli isille lahja ja tehtiin Paten kanssa isille hieno kortti. Pate piirsi ja äiti viimeisteli kortin. Meillä oli myös isänpäiväuinti. Se oli nyt kolmas uintikerta ja päästiin nyt ensimmäistä kertaa sukeltamaan. Iltapäivällä käytiin mummon ja vaarin luona syömässä. Isänpäivä oli kaikin puolin ihana!

No, eilen mulla oli syntymäpäivät ja täytin 22 vuotta. Hui, onpas vanha olo! Eilen oli myös meidän 1 vuotis kihlapäivä. Siitä on nyt vuosi kun Matias minua kosi. Sen kunniaksi käytiin ensimmäistä kertaa yhdessä ulkona. Äidillä ja isillä oli kaksi tuntia vapaata aikaa toistensa seurassa ja syötiin pitkän kaavan mukaisesti Martina ravintolassa. Mummo ja vaari vahtivat Patea silläaikaa meillä kotona. 

Eilen Pate aloitti myös kiinteät ruuat. Aloitettiin banaanilla ja harjoitellaan lapsentahtista sormiruokailua niin että vauva on tuettuna istuma-asennossa. Poika täyttää ensiviikolla 6kk ja silloin ne kiinteät oli tarkoitus aloittaa, mutta miksi ei nyt? Pate on tosi pitkä poika ja painokäyrä oli viimeksi neuvolassa alakäyrissä, mutta siitä ei tarvinnut huolestua koska poika näyttää hyvältä, sopusuhtaiselta ja multa tulee paljon maitoa. Ja Paten vanhemmat ovat pitkiä ja laihoja. Eilen kylvettiin poika ja kiinnitin huomiota miten laiha suhteessa pituuteen hän on ja ajattelin että nyt ei kyllä taideta enään pärjätä pelkällä maidolla vaan aloitetaan kiinteät ruuat että jaksaa sitten telmiä ja temmeltää! Poika vaatii enemmän ruokaa kun kääntyilee ja kuluttaa paljon hänen uusilla taidoillaan. Tuntui ettei energian saanti pelkästä maidosta ja nukkumisesta enään riitä. 

Alunperinkin olin sillä fiiliksellä että mennään täysiimetyksellä tilanteen mukaan ja niin pitkälle kun pötkitään. 

Matiaksella alkoi kahden viikon loma ja ensiviikolla vietetään Paten puolivuotispäivää.

Tein tämän päivityksen uudella tablettitietokoneellani jonka Matias minulle lahjaksi oli ostanut! Hyvää viikonalkua kaikille. :)


2 kommenttia:

  1. Luin koko viime yön blogisi alusta loppuun ja tykästyin heti :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huhhuh siinä on ollut lukemista! Kiva kuulla että pidit :)

      Poista