perjantai 11. syyskuuta 2015

Mummala

Oltiin tosiaan viime viikonloppuna Sipoossa, Martinkylässä käymässä, mun isoäidin luona. Sielä tuli vietettyä lapsena niin paljon aikaa, monet joulut, kesälomia ja monta monta yötä serkkujen, siskon ja isin kanssa. Serkkujen kanssa leikittiin ja kepposteltiin aina kun ehdittiin. Sielä oli paljon hyviä piilopaikkoja, onhan talo 4 kerroksinen valtavalla piha-alueella. Meillä oli myös omia salapaikkoja. Päärakennuksen lisäksi tontilta löytyy Äijän rakentama savusauna (Mumman kotona on 3 saunaa!), lampi, saari, kalliota, perunamaata, metsää, liiteri sekä ilotalo. Ilotalo eli tupa on myös Äijän rakentama. Helsingin sanomista lainaten:  ''Aikaansaavana ihmisenä Pietikäinen teki omalle tontilleen kotiseutumuseon rakennuksesta, jonka hän kuljetutti Pohjanmaalta. Pohjalaiset vastustivat ensin hanketta, mutta koska rakennus tuli museokäyttöön, todettiin sen olevan rakennuksen tulevaisuudelle hyväksyttävämpi. Museoonsa hän oli kerännyt erilaisia vanhoja esineitä: työkaluja, astioita, käsitöitä ja keittiövälineitä joitakin mainitakseni. Löytyypä kotipihalta myös savusauna turvekattoineen.''
 



Vietettiin tuvassa sitten aikaa ja me oltiin Mumman kanssa molemmat sattumalta leivottu mustikkapiirakat. Mumma sanoi että ne piiraat olivan kuin yö ja päivä, koska mun piirakka oli kuulemma paljon kauniimpi. :D Pate viihtyi tosi hyvin isin sylissä keinutuolissa samalla nauraen hassuttelevalle papalle kun pappa äänteli Aku Ankka ääniä! Loppuenlopuksi Pate sitten nukahti ja nukkuikin siinä parin tunnin päiväunet. Suosittelen keinutuolia kaikille koliikkivauvoille! Patea ei vattavaivat ole häirinneet mutta nukahtaa ja rentoutuu heti kun pääsee keinutuolissa syliin.





Sipooseen tulivat myös setäni ja kaksi nuorempaa serkkuani katsomaan Patea. Käytiin Matiaksen kanssa myös vaunulenkillä ja näytin lapsuuden leikkipaikkojani hänelle! Oli niin ihana päivä ja matkoineen reissu kesti noin kuutisen tuntia. Sanoinkin jo Matiakselle että haluan tuoda joskus appivanhemmat tänne kylään. Mumma lähti nyt Espanjaan ja tulee sieltä sitten ties koska takaisin. Näemme sitten ensivuonna uudestaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti