lauantai 20. kesäkuuta 2015

Keskikesä

Mihin nämä päivät ja tunnit katoavat? Vauvan kanssa aika menee ihan älyttömän nopeasti ja tuntuu ettei ehdi käyttää energiaa mihinkään muuhun kuin vauvaan. Mikä ei minua haittaa, päinvastoin, en vaihtaisi tätä mihinkään. No, tänään oli sitten eka päivä tälläviikolla kun meillä ei käynyt vieraita tai ollut mitään menoa tai ohjelmaa. Tuntuu ihan vapaapäivältä! Ei tarvinnut käydä kaupassa, tai siivota, ruokakin oli jo valmiiksi tehtynä jääkaapissa odottamassa. Sen sijaan nukuin yöunien ja vauvan aamupesun jälkeen vielä päiväunet heti putkeen. Univelkaa on paljon, silmiäkin välillä särkee sen takia, mutta millään en malttaisi tai edes ehtisi nukkua päiväunia. Varsinkin kun haluan seurustella rakkaiteni kanssa.

Matias ehtii pelailla pleikkaria usein useitakin tunteja päivässä samalla kun minä imetän ja seurustelen vauvan kanssa. Matias pääsääntöisesti vaihtaa meillä vaipat, pesee pyykit ja tekee ruuan. Vaihtaa vaatteet, kylvettää ja hoitaa peppu pesut vedellä. Kaksi edellä mainittua juttua opetettiin vain Matiakselle sairaalassa kun itselläni ei olut voimia seistä tai kantaa vauvaa sylissä. Tuttipullojen ja tuttien keittäminen, kynsien leikkuu, ihonhoito, rähmien ja sierainten puhdistaminen, D-vitamiinit, sekä hoitopöydän täyttäminen ja ylläpito vaipoista ja vauvanvaatteista on mun vastuulla. Tossa oli vain muutamia asioita ja paljon tehdään yhdessä ja autetaan toisiamme. Meille on molemmille vakiintunu omat tietyt vastuut kodin ja vauvan hoidossa. Me pelataan tosi hyvin yhteen ja meillä on loistava tiimi Matiaksen kanssa :)

Tällähetkellä kello on 19:03, sain juuri imetettyä ja pääsin tietokoneelle ensimmäistä kertaa moneen päivään. Vieressäni sängyllä jokeltaa torstaina 1 kuukauden iän saavuttanut rakas poikani jota toisella kädellä silittelen ja pidän seuraa. Tänään ''vapaapäivänä'' käytiin normaalisti vaunulenkillä kaikki yhdessä, sain omaa aikaa ja sain tehtyä asioita joita en normaalisti ole ehtinyt tehdä. Siivosin vaatekaapin, kirjoittelen blogia ja kävin saunassa. Suunnitelmissa oli vielä hiusten värjäys mutta sitä en ehtinyt ja jostain piti karsia, valitsin mielummin blogin päivittämisen.

Meillä on saunavuoro joka lauantaipäivä ja tänään päästiin saunomaan ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen. Meillä on tunnin saunavuoro, käytiin vuorotellen ja minä menin ensin. Sain imetyksen lopetettua, pakkasin saunakamppeet, puin kylpytakin, täytin mehupullon ja kipittelin nopeasti kellariin saunalle. Asetin puhelimeen herätyksen että Matiaskin ehtii saunomaan. Mulla oli 18 minuuttia aikaa riisua, peseytyä, saunoa ja lähteä. Vaikka saunomisen aikataulu oli tiukalla niin ehdin rentoutua ihmeen hyvin! Oma aika ja kunnon pesutilat tuntuivat rentouttavalta vaikka samalla jo ikävöin miehiäni. Ajatuksissa pyöri seuraavia: Nukkuuko vauva, onko sillä nälkä, onko se Matiaksella sylissä ja onko Matias valmis lähtemään heti saunaan kun saavun takaisin kotiin? Oli hyvin outoa lähteä kotoota yksin pois, vaikka lähdinkin vain alakertaan saunaan. Tuntui siltä kuin olisin vienyt vauvani hoitoon jollekkin tuntemattomalle vaikka sehän jäi vain isin kanssa kotiin.

Nyt on taas aika rientää. Paljon on asioita vielä teille kirjoitettavana ja musta tuntuu että blogin lukijat ovat kärsimättömän hämmentyneitä kun mulla ei ole ollut aikaa kirjoitella ja rentoutua tietokoneen äärelle kuin vain kertoakseni sen miten synnytys meni ja yhtäkkiä jo siitä miten vauva on jo 1 kuukauden ikäinen.

Meidän poikamme on saanut useilta ihmisiltä kehuja siitä miten ilmeikäs hän on. Tähän lopuksi laitan vähän esimerkkiä vauvamme naaman vääntelyistä! Ihanaa juhannusta kaikille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti